tiistai 5. elokuuta 2014

INTERRAIL: ENNEN MATKAA

Ajatus Interrailista syntyi ystäväni kanssa eräällä bussimatkalla talvella 2012. Aluksi se oli kuin pieni villi päähänpisto, mutta muutamassa viikossa olimme jo aivan varmoja, että lähtisimme reilaamaan heinäkuussa 2013. Matkan suunnittelu sai alkaa!

Olen haaveillut reilaamisesta jo useita vuosia, mutta koskaan aikaisemmin ei tällaista tilaisuutta ollut eteeni tullut. Olin kuitenkin lueskellut blogeja ja selvitellyt asioita, joten meillä molemmilla oli jonkinlainen käsitys siitä, millaista Euroopan kiertäminen junalla olisi. Matkan aikana - ja varsinkin sen loppupuolella - kuitenkin ymmärsimme, että reili täytyy kokea itse ennen kuin tietää millaista se todella on. Toiset mielikuvistamme osoittautuivat vääriksi ja toiset taas oikeiksi. Reilaaminen ei ole mielestämme esimerkiksi todellakaan niin raskasta kuin mitä olimme aluksi lukemamme perusteella kuvitelleet.

Aloitimme matkan suunnittelun tutustuen Interrail-maihin sekä selvittämällä eri Interrail-passi vaihtoehdot. Päädyimme valitsemaan Interrail Global Pass -lipun 22 päivälle ja niin, että voi matkustaa koska vain. Maista valitsimme seitsemän: Iso-Britannian, Saksan, Sveitsin, Italian, Kroatian, Tsekin ja Puolan. Matkan aikana tuli kuitenkin poikettua myös Belgiassa pikapikaa sekä Sloveniassa ja Itävallassa. Junan kyydissä kävimme myös Ranskan puolella. Halusimme säästää kolmesta viikosta mahdollisimman paljon aikaa uusiin maihin tutustumiseen eikä matkustamiseen Suomesta pois ja takaisin, joten päätimme nämä kaksi matkaa tehdä lentäen.
Varusteet vaativat myös paljon miettimistä. Onneksi netistä löytyy hyvin erilaisia listoja, mitä matkalle kannattaa ottaa mukaan. Me vuokrasimme rinkat paikalliselta Nuorisotalolta. Otimme mukaan makuupussin, lakanan ja tyynynliinan nukkumista ajatellen. Vaatteita ei onneksi tarvinnut raahata hirveästi mukana, sillä pyykkinarun ja pesuaineen avulla onnistuu pyykinpesu lähes missä vain ja kesävaatteet eivät vie paljoa tilaa.

Matkaa ennen täytyi miettiä, haluaako tehdä kuinka tarkat suunnitelmat. Me päädyimme lähtemään aika rennosti, eli emme varailleet majapaikkoja muualle kuin ensimmäiseen maahamme Englantiin. Paikkavaraukset juniin teimme paikan päällä, jos oli tarve, ja majapaikat varasimme matkan varrelta tai kävelimme vain hostelliin sisälle kysymään onko tilaa.


Yllättävän nopeasti reilin aika koitti ja vietimme kolme unohtumatonta viikkoa Euroopassa! Voisin lähteä koska vain uudestaan!

Oletteko te olleet reilaamassa tai haluaisitteko lähteä tulevaisuudessa?
Mahdollisia kysymyksiä voi kirjoitella kommenttiboxiin!

2 kommenttia:

  1. Ollaan serkun kanssa lähössä kesäkuussa railaa, ja kiinnostas tietää, että minkä hintaista yöpyminen on esimerkiksi Italiassa, onko jotain hyviä kansainvälisiä hostellisivuja neuvoa tai muuta. Kiitos jo etukäteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja pahoitteluni, että vastailen vasta nyt! Teillä on varmaan reissu jo hyvässä vauhdissa? :) Meillä yöpymisen hinta vaihteli yhdeksästä eurosta jopa neljäänkymppiin. Halvinta on yöpyä dormeissa ja yleisesti ottaen hintataso on Itä-Euroopassa päin matalampi. Italiassa meillä oli vähän vaikeuksia löytää majapaikkaa, jossa olisi tilaa, joten netistä kannattaa etukäteen jo vähän selvitellä majoitusta sinne mennessä. Etsimme hostelleja muistaakseni aika paljon hostels.com-sivustolta mutta varmasti myös hostelword ja booking.com ovat hyviä paikkoja löytää majoitus :) Kannattaa vaan rohkeasti mennä dormeihin ja tutustua muihin reissaajiin hostelleissa ollessa! Tähän loppuun voisin vielä vinkata Rail Planner -sovelluksesta, jonka saa puhelimeen ja se toimii suurimmaksi osaksi ilman nettiä. Mahtavaa reiliä teille! :)

      Poista