tiistai 2. kesäkuuta 2015

MANSIKKA-SUKLAA-JUUSTOKAKKU



POHJA

345g Marianne-keksejä
100g voita

Murskaa keksit leikkuulaudan päällä muovipussissa esimerkiksi kaulimella tai puuhaarukalla hakaten. Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen keksimurska. Levitä keksinmurut irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. 

ENSIMMÄINEN KERROS

200g maitosuklaata (jätä osa koristeeksi)
2,5 liivatelehteä
2,5dl vispikermaa
150g tuorejuustoa (Mascarpone)
2rkl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kermavaahto. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä sitä hieman vesihauteessa ennen kuin lisäät sen tuorejuuston joukkoon. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Sekoita suklaamassa kerman joukkoon ja kaada mukaan myös liivateseos koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.



TOINEN KERROS

2,5 liivatelehteä
350g mansikoita
0,5dl tomusokeria
2,5dl kuohukermaa (jätä osa koristeluun)
250g tuorejuustoa (Mascarpone)
2rkl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kermavaahto ja lisää mukaan tuorejuusto. Murskaa mansikat blenderissä ja lisää joukkoon tomusokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata ne kuumaan veteen ja kaada liuos mansikkamurskan joukkoon. Lisää mansikkamurska kermavaahto-tuorejuustoseokseen. Levitä täyte hyytyneen ensimmäisen kerroksen päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi.

KORISTELU

mansikoita
suklaata
kermavaahtoa

Koristele kakku haluamasi näköiseksi käyttäen suklaata, mansikoita ja kermavaahtoa. Nyt kakku on valmis tarjoiltavaksi!


6 kommenttia:

  1. Oi oi nams nams pakko laittaa testiin tämä, on niin hyvännäköinen ♥ varsinkin nyt kun niitä ihan tuoreita mansikoitakin jo saa kaupasta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä ihanan näköinen ja makuinen - vielä on onneksi pieni pala jääkaapissa jäljellä! Herkullista kakkuhetkeä! ♥

      Poista
  2. Oioi, kuulostaa (ja näyttää!!) ihan täydelliseltä! Laitoinpa reseptin heti talteen ;---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tämä kakku kyllä vei kielen mennessään kaikilta maistajiltaan :)

      Poista