maanantai 29. joulukuuta 2014

KANARULLA

Joko jouluruoka alkaa kyllästyttää? Jos vastaus on kyllä, kannattaa kokeilla maistaa itsetehtyjä kanarullia! Rulla on erittäin helppo valmistaa ja täytteiksi voi laittaa melkeinpä mitä tahansa jääkaapista löytyy. Tässä ohje yhteen kanarullaan.

Taikina
1 dl vettä
0,5 tl kuivahiivaa
0,5 rkl rypsiöljyä
0,5 rkl ruususuolaa
2-3 dl vehnäjauhoja



Mittaa yksi desilitra kädenlämpöistä vettä kulhoon ja lisää siihen kuivahiiva. Lorauta mukaan öljyä ja ripaus suolaa. Tämän jälkeen ala lisätä vehnäjauhoja hiljalleen joukkoon kädellä sekoittaen. Kun jauhoja on tarpeeksi, taikina on kiinteää mutta ei kuitenkaan enää takerru käsiin tai kulhon reunoihin. Muodosta taikinasta pallo ja kauli se suorakulmion muotoiseksi. Nosta se leivinpaperin päälle pellille. 

Täytteet
noin 300g pehmeän pippurisia broilerin fileesuikaleita
ripaus mustapippuria
turkkilaista jugurttia
75g juustoraastetta
fetajuustoa
1-2 tomaattia
kurkkua
jäävuorisalaattia

















Paista suikaleet paistinpannulla kypsiksi. Levitä taikinalevyn päälle jugurttia ja ripottele päälle mustapippuria. Levitä tämän jälkeen kanat menemään suorakulmion keskelle päästä päähän ja ripottele samaan kohtaan myös fetajuustot. Voit halutessasi lorauttaa vähän myös fetajuustojen maustettua öljyä taikinan päälle. Ripottele juustoraastetta koko pohjan päälle. Seuraavaksi voitkin laittaa pellin uuniin kahdeksaksi minuutiksi asteiden ollessa 250. Otettuasi pellin pois uunista laita pitkin pituutta siihen päälle tomaatinpalasia, jäävuorisalaattia sekä jugurttikastiketta. Itse laitoin turkkilaisen jugurtin sekaan murskattua kurkkua ja mustapippuria. Kääri levy rullalle ja katkaise se halutessasi keskeltä kahtia. Syömistä helpottaa, jos rullan toiseen päähän käärii foliota. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti