tiistai 2. joulukuuta 2014

KYLLÄSTYNYT KAURAPUUROON?

Kaurapuuro ei ole koskaan kuulunut lempparipuuroihini ja useimmiten puurosta puhuessani tarkoitankin riisi- tai mannapuuroa mutta varsinkin hyvän riisipuuron keittämiseen aamuisin menee aivan liian kauan aikaa. Käväistessäni syksyllä ystävieni kanssa Ruokamessuilla mukaani tarttui paketti spelttipuuroa. Koska en ole mikään suurin puurofani, minua epäilytti hieman tulisiko paketti koskaan syötyä loppuun. No se pelko osoittautui onneksi turhaksi, sillä puuro on aivan mahdottoman hyvää! Paketin takana neuvotaan puuro keittämään veteen mutta itse olen kehitellyt siitä maitoon tehtävän version kera pienemmän määrän spelthiutaleita.


















Spelt-hiutalepuuro
 
2dl spelthiutaleita 
6,5dl kevytmaitoa 
ripaus ruususuolaa 


Aloita lämmittämällä maito kiehuvaksi kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää spelthiutaleet kiehuvan maidon joukkoon ja keitä puuroa noin viisitoista minuuttia vispilällä sekoittaen. Hauduta puuroa tämän jälkeen vielä kymmenisen minuuttia. Syö sellaisenaan tai lisää joukkoon marjoja, mehukeittoa, ripaus voita tai mitä ikinä keksitkään. Nopeammin puuron saa valmiiksi tekemällä sen veteen ja unohtamalla hauduttamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti