lauantai 27. joulukuuta 2014

CHRISTMAS EVE


Jouluaattoni alkoi perinteisesti riisipuurolla. Meillä on tapana tiputtaa kattilaan puuron joukkoon manteli ja sen saaja on saanut esittää jonkun jouluisen esityksen, kuten runon, soittaa pianolla joululaulun tai laulaa. Tänä vuonna kävi kuitenkin niin hassusti, että kukaan ei saanut mantelia vaan se jäi kattilan pohjalle. Joulupuuro oli kuitenkin tosi hyvää ja ripaus kanelia sekä nokare voita sopi joukkoon hyvin.

Puuron syönnin jälkeen aloimme kantaa pikkusiskoni kanssa joululahjoja kuusen alle. Huh, kun niitä paketteja olikin paljon! Koissut eivät malttaneet millään pysyä poissa kuusen alta ja varsinkin Elfira oli aivan innoissaan mukana lahjojen järjestelemisessä. Lopuksi hän jäi istuskelemaan puoliksi pakettien päälle, jos saiskin luvan alata niitä kaivelemaan...


''We're walking in the air. We're floating in the moonlit sky. The people far below are sleeping as we fly...'' Jokavuotinen jouluperinteemme on joulusaunan jälkeen pysähtyä katsomaan televisiosta Lumiukko. Vaikka sen muistaa jo ulkoa niin ohjelmaa ei voi millään jättää välistä, sen tunnelma tempaa mukaansa.
Lumiukon jälkeen aloimme yhdessä valmistella jouluateriaa. Pöydässämme oli erilaisia laatikoita, kuten peruna, porkkana ja punajuuri-aurajuusto, kinkkua ja palapaistia, kalaa, salaatteja, juustoja, sillejä, joululimppua ja jotain varmasti unohdinkin mainita. Omia lemppareitani olivat perunalaatikko, kala, punajuuri- ja porosalaatti sekä juustot.


Syötyämme hyvin lähdimme ajelemaan kohti Nummijärveä ja kävimme haudoilla sekä hiljennyimme jouluhartaudessa. Nummijärven kirkossa on ihana tunnelma sillä se on niin pieni, kaunis ja jouluaattona aivan täynnä ihmisiä.
Kotiin palattuamme vaihdoimme koissuille jouluasut päälle, lauloimme yhdessä joululauluja ja aloimme availla joululahjoja. Lahjojen avaamiseen kului puolisentoista tuntia, sillä jokainen avasi aina yhden paketin vuorollaan ja muut katsoivat, mitä paketista paljastuu. Myös koissuja muistettiin jouluna: Herkkujen lisäksi Ella sai uuden kaulapannan ja Elfira kuvassa näkyvän kopan, jonne voi käpertyä nukkumaan.

Joululahjojen jaon jälkeen iltamme jatkui kirjojen, Wiin ja elokuvan parissa. Oli kaikin puolin aivan ihana jouluaatto ja seuraavana päivänä juhla jatkui mammani ja enoni tullessa meille. 

2 kommenttia:

  1. Oi kun tulikin jouluinen mieli tätä postausta lukiessa, ihania kuvia! Ja tosi suloinen tuo Elfira joulunuttuinensa :'D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että jouluinen fiilis välittyi sinnekin :) Elfira oli kyllä tosi suloinen asussaan <3

      Poista