tiistai 20. tammikuuta 2015

AIKATAULUTTAJAN UNELMA


Uusi vuosi ja uusi puhdas kalenteri. Kuulostaako aivan hassulta, että odotan sormet syyhyten, että pääsen merkitsemään ylös kaikki mahdolliset kissanristiäiset ja ympyröimään nimipäivät puhumattakaan lukusuunnitelman kirjaamisesta ylös. Oli kyseessä sitten matkan suunnittelu, lukusuunnitelman teko tai muuten vain erilaisten juttujen ajoittaminen viikon varrelle, tykkään raapustella kalenteriini mietteet ylös ja yrittää noudattaa niitä sitten parhaani mukaan. Toisinaan suunnitelmien noudattaminen on helppoa mutta toiset ideat menevät pipariksi heti alkuunsa - mutta sitähän se elämä on. Kaikki asiat pysyy kuitenkin paremmin mielessä, kun ne on jonnekin kirjoitettu ylös ja pakolliset hommat tulee tehtyä ajallaan. Mulla on myös tapana kirjoitella pieniä tsemppauksia sellaisien viikkojen kohdalle, kun on oikein paljon tylsää tehtävää. Pitääkö joku muu vielä vanhanaikaista kalenteria matkassa mukana?

6 kommenttia:

 1. AINA! En ole ikinä oppinut pitämään puhelimessa kalenteriani. Sitä paitsi kalenterin voi säilyttää, jotta sitä voi mummona selailla kiikkustuolissa ja miettiä mitäköhän tämäkin merkintä meinasi. Epäilen että samaa ei tehdä puhelimilla. Olisin aivan onneton ilman kalenteriani ja merkitsen sinne aina kaiken alkaen treffeistä aina blogiaiheideoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, voin kuvitella itseni selailemaan kalenterin täyteen kirjoiteltuja sivuja mummona keinutuolissa ihmetellen samalla, mitä kaikkea oikein olenkaan sinne nuorena kirjoitellut. Olen joskus yrittänyt käyttää puhelimen kalenteria mutta se ei todellakaan ole sama juttu kuin tällainen paperinen versio. :)

   Poista
 2. Todellakin! Just tuo suunnittelu on maailman parasta, ja into merkkailla uusia menoja säilyy läpi vuoden vaikka toki onkin suurimmillaan aina vuoden tai lukukauden alussa. :) Tuollaisessa kalenterissa on parasta se, että hahmottaa kerralla koko viikon ja kuukauden muodon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Joskus nuorempana pidin tuollaisia kalentereita hirveen tylsinä mutta nyt olen huomannut, että on tosi kätevää, kun näkee koko viikon ohjelman kerralla ja kellonajat on merkattu päivien kohdalle valmiiksi. Lisäksi pidän uudessa kalenterissani siitä, että siihen on jätetty tilaa myös niitä merkintöjä varten, joita ei halua laittaa jonkun kellonajan tai päivän kohdalle. Suunnittelu on kyllä niin kivaa: mun pitää aina hillitä itseäni, että en suunnittele kaikkea liian pitkälle, sillä etukäteen on vaikea tietää kaikkia menoja ja esimerkiksi lukusuunnitelmaa on hankala noudattaa, jos se on aikataulutettu liian tarkasti.

   Poista
 3. Tälläkin on joka vuosi paperisen kalenterin ostava yksilö! Onhan sitä tablettiin tullut latailtua vaikka minkä moisia aikatauluohjelmia mutta ei ole ikinä onnistunut pitämään niitä ajantasalla...Niin paljon hauskempaa, kun on mahdollisuus kuvittaa tapahtumia ja käyttää erilaisia värejä ja muita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivaa, kun paperisesta kalenterista saa tehtyä oman näköisensä lisäilemällä sinne erilaisia kuvia, piirtelemällä, kirjoittelemalla... - vain mielikuvitus on rajana :) Itse olen yrittänyt käyttää aina välillä puhelimen kalenteria mutta sen päivitteleminen on mielestäni tosi tylsää. :D

   Poista