maanantai 5. tammikuuta 2015

TAMMIKUUSSA TAHDON


Tammikuussa tahdon...

 oppia syömään terveellisemmin
löytää urheilun riemun
 opetella hyvän rutiinin pääsykokeisiin lukemista ajatellen
saada suoritettua avoimen yliopiston opintoja
ulkoilla ja nauttia talvisäästä
nähdä ystäviäni
julkaista tasokkaita postauksia
 kehittyä valokuvaajana
käydä pelaamassa sulkkista ja keilaamassa
saada arkena tehtyä kaikki opiskelujutut valmiiksi ja nauttia vapaista viikonlopuista
viettää aikaa perheen kanssa
kokeilla uusia ruokareseptejä
löytää sisäistä motivaatiota, ahkeruutta ja tsemppiä kevättä varten
tutustua uusiin ihmisiin
soittaa pianoa omaksi iloksi
viettää rauhallisen leffaillan
kokeilla uusia kampauksia
olla positiivinen

Tällaisia asioita on pilkahdellut mieleeni uuden vuoden vaihduttua, kun olen miettinyt elämääni. Minulla on ollut usein tapana tehdä uuden vuoden lupauksia mutta tänä vuonna niiden sijaan mietin, että tahtoisinko elämääni jotain lisää tai onko jotain, mitä haluaisin muuttaa itsessäni. Vaikka koen useimmiten syksyn aloittavan uuden ajanjakson niin nyt myös uudella vuodella on aikaisempaa suurempi merkitys. Viime vuosi oli minulla hyvä, mutta suoraan sanottuna kuitenkin hieman tylsä, ja nyt katsoessani taakse päin, haluaisin tehdä joitain asioita toisin. Vuoden 2015 alkaessa haluan kiinnittää enemmän huomiota omaan toimintaani ja kehittää itsessäni uudenlaista asennetta ja tapaa kohdata elämässä vastaantulevia asioita. Tammikuun aikana on nyt hyvä aloitella niin itsensä kehittämistä kuin harrastuksiakin ja koko vuosi - tai oikeastaan loppuelämä - on aikaa kehittyä lisää.

Viime päivinä olen kunnolla ymmärtänyt sen, että tänä vuonna on taas pääsykokeet. Nyt on se aika, kun pitää antaa kaikkensa, jotta voi saavuttaa unelmat. Välillä pelottaa antaa kaikkensa, sillä silti voi jäädä vaille opiskelupaikkaa. Vaikka välillä on päiviä, että sänky houkuttelisi enemmän kuin pöydällä odottava kirjapino, täytyy vain uurastaa aamusta alkaen niinä päivinä, kun ei ole töissä. Täytyy kuitenkin ajatella, että mikään ei ole mahdotonta ja opiskella sellaisella asenteella, että osaa kaiken pääsykoepäivän koittaessa eikä ole väliä, mitä siellä kysytään. Vaikka opiskelujutut ovat mielessä usein niin välillä ne täytyy heittää pois mielestä ja tehdä asioita, joista oikeasti nauttii. Uskallan veikata, että harrastukset ja pieni vapaa kirjojen ääreltä vain auttaa jaksamaan enemmän.

Tällaisia juttuja vuoden 2015 alku tuo elämääni. Toivotaan, että tästä tulee aivan mahtava vuosi meille kaikille! Onnellista uutta vuotta 2015: mennään kohti unelmiamme mutta nautitaan myös jokaisesta hetkestä matkan varrella. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Mihin haet opiskelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Unelmanani olisi päästä opiskelemaan psykologiaa. Viime vuonna hain Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun mutta voi olla, että tänä vuonna kutsuu Jyväskylän ja Joensuun pääsykokeet. Tulen mitä luultavimmin kirjoittelemaan vielä lisää mietteistäni opiskelun ja pääsykokeiden suhteen keväämmällä.

      Poista