sunnuntai 5. lokakuuta 2014

LAST FALLOtsikon voit vapaasti Suomentaa joko ''Viime syksy'' tai ''Viime kaatuminen'' sillä syksy 2013 oli täynnä kompastelua ja itseni etsimistä. Petyin monet kerrat itseeni, ymmärsin useiden unelmieni epärealistisuuden ja tajusin olevani joiltain osin aivan erilainen ihminen kuin olin kuvitellut - samaan aikaan paljon heikompi ja joiltain osa-alueilta taas paljon vahvempi. Opin paljon itsestäni ja ympäröivästä maailmasta. Osittain syksy muokkasi mua ihmisenä uudenlaiseksi ja prosessi on yhä tietyllä tapaa käynnissä. Yhtä tuskaa syksy ei kuitenkaan ollut vaan koin myös monia uskomattomia hetkiä ja sain sanoinkuvaamattoman tärkeitä uusia ystäviä.

Mulla meni aika kauan aikaa ennen kuin aloin kunnolla miettiä viime syksyä kokonaisuudessaan tai edes katselin valokuvia Englannista, sillä en jotenkaan osannut arvostaa saamiani kokemuksia tarpeeksi. Vaikka toisaalta koen viime syksyn, ja osittain vielä kevään ja alkukesänkin, vaiheena, jolloin en saanut mitään konkreettista aikaiseksi niin nyt myös ymmärrän, että se on antanut mulle tosi paljon voimavaroja ja rohkeutta tulevaisuutta ajatellen.


Alunalkaen tarkoituksenani oli viettää puoli vuotta Englannin kamaralla Lontoossa mutta pienten mutkien jälkeen suunnitelma vaihtuikin kolmen kuukauden kielikurssiksi Brightonissa. Ennen lähtöäni olin unelmoinut ulkoimalla asumisesta jo useamman vuoden ja sydämeni palo oli opiskella englanti täydellisesti. Pidin paljon Brightonista: koulu siellä oli hyvä, tutustuin nopeasti koulukavereihini ja sain mukavan hostperheen. En kuitenkaan ollut valmistautunut reissuun lähtöön tarpeeksi hyvin ja lähdin matkaan miettimättä kunnolla, mitä olin tekemässä. Aina on helppo syyttää muita siitä, miksi en Englantiin jäänyt, mutta todellinen syy on niinkin yksinkertainen, että en ollut siihen vielä valmis. Voi olla, että nyt jo olisinkin. En ole haudannut unelmaani siitä, että oppisin puhumaan englantia kuin britti mutta haluan ennen ulkomaille lähtöä asua ensiksi vähän pidemmän aikaa yksin Suomen kamaralla ja opiskella. 


En halua katua valintojani vaikka joskus mietinkin, että olisiko kannattanut tehdä toisin. Tiedän ehtiväni kokemaan elämässäni vielä vaikka mitä ja toteuttamaan unelmiani. Maailma on auki edessäni yhä, nyt vain tunnen paremmin itseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti