maanantai 9. huhtikuuta 2018

RETKI PERFUME PAGODAAN

Päiväretki Perfume Pagodaan osoittautui nappivalinnaksi aikaisempia raskaamman harkkaviikon ja muutaman kuumeessa vietetyn päivän jälkeen. Nappasin heti itselleni uudesta harkkapaikasta jonkin pöpön mutta onneksi siitä kyseisen viikonlopun aikana toivuin ja enää pieni nuha meinaa menneestä muistuttaa. Noin viikko sitten sunnuntaina lähdin Hanoista matkaan ja sain päivän ajan nauttia ulkoilusta, nähdä Vietnamia lisää sekä tutustua buddhalaisuuteen.Matka kohti Perfume Pagodaa taittui kauniissa maisemissa soutuveneen kyydillä.
Perfume Pagoda on buddhalaisuuteen liittyvä palvontapaikka. Alueella on useampia temppeleitä ja pyhäkköjä. Retken aikana pääsin tutustumaan alueelle ensimmäiseksi perustettuun pagodiin sekä kaikista tunnetuimpaan vuoren sisälle rakennettuun palvontapaikkaan. 

Yksi päivän kohokohdista oli köysihissin kyydissä matkaaminen.


Perfume Pagoda houkuttelee turistien lisäksi myös paikallisia. Tämän vuoksi ihmisiä olikin runsain määrin liikkeellä. Ihmisvilinästä huolimatta nautin päiväretkestä, ja varsinkin matkaan kuuluvasta veneosuudesta sekä köysihissillä matkustamisesta. Lisäksi vuoren sisällä olevan palvontapaikan näkeminen oli silmiä avaava kokemus. Olen aikaisemmin oikeastaan aina matkustellut maissa, joissa kristinusko on vallitseva uskonto, ja tämän vuoksi on ihmeellistä nähdä täällä Aasiassa kaikkea minulle uutta. Luultavasti tämä kokemus palvontapaikoissa vierailusta riittää kuitenkin minulle nyt Vietnamissa ollessani, sillä tuntuu hieman erikoiselta niissä vierailla ilman, että samaa uskontoa muiden kanssa jakaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti