tiistai 20. maaliskuuta 2018

MAI CHAUN VUORILLA

Auringonsäteet valaisivat sunnuntaiaamuna huoneemme ja jostain alhaalta kantautui aamupalan valmistamisen ääniä. Oli ihana herätä hyvin nukutun yön jälkeen uuteen päivään. Aloitimme aamumme aamupalalla. Tarjolla oli hedelmiä, paahtoleipää, munakasta, lättyjä, leivonnaisia ja erilaisia juomia. Nautittuamme rauhassa aamupalan lähdimme retkelle paikallisen oppaan kanssa. Suuntasimme Mai Chaun laaksoa ympäröiville vuorille tutustumaan paikallisten heimojen elämään.


Matkamme ensimmäiset viisitoista minuuttia taitoimme pyörillä. Oli tosi mukava ajella mummiskalla auringon paistaessa kauniiden maisemien ympäröimänä. Innostuin retken aikana pyöräilystä ja aion jatkossakin ulkomailla osallistua pyöräretkille tai vaihtoehtoisesti vuokrata pyörän ja lähteä itsenäisesti tutkimaan paikkoja. Hieman vaikeuksia tuotti aluksi muistaa, ettei pyörässä ollut jalkajarruja ollenkaan. Lisähaastetta ajamiseen toi se, että opas pysähteli aivan yhtäkkiä :D 
Nopeasti ja hyvän tunnelman vallitessa pääsimme kuitenkin perille ensimmäiseen määränpäähämme. Pysähdyimme erääseen paikalliseen taloon teelle. Oli kiva kokemus nauttia teekupponen paikallisen asukkaan seurassa. Kupit näyttivät siltä, ettei niitä oltu pesty hetkeen mutta tee oli oikein hyvää. Jätimme pyörämme miehen pihaan ja lähdimme kapuamaan mutkittelevia teitä ja vuoripolkuja kävellen. Maisemat reittimme varrella olivat sanoinkuvaamattoman kauniita. Kuljimme pitkin vuoripolkuja ja riisipeltojen vierustoja reiteillä, jotka kulkivat vuorilla olevien kylien välillä. Seurueeseemme kuului minun ja toisen suomalaisen vaihtarin lisäksi myös eräs yli seitsemänkymmentävuotias Israelista kotoisin oleva mies. Oli aivan uskomatonta, kuinka hän jaksoi lauleskellen kulkea matkan meidän mukanamme.


Viikonloppu Mai Chaulla oli todella mieleenpainuva kokemus. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin riisipeltoja muualtakin kuin televisiosta tai auton ikkunasta. Oli mielenkiintoista tutustua alueen heimoihin ja heidän tapoihinsa sekä päästä kosketuksiin paikallisten ihmisten kanssa. Nautin todella luonnon rauhassa olemisesta ja auringosta. Mai Chau oli erittäin onnistunut valinta ensimmäiseksi viikonloppureissuksi. Seuraavia reissuja odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti