keskiviikko 17. syyskuuta 2014

OLIPA KERRAN...
        ♥ = ei sytyttänyt ollenkaan 
      ♥ ♥ = ihan ok, pakkopullan ja mielenkiintoisen kirjan välimaastossa 
    ♥ ♥ ♥ = hyvä kirja, jonka parissa vietti mielellään aikaa 
  ♥ ♥ ♥ ♥ = todella hyvä kirja, melkein täydellinen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ = erinomainen kirja, ehdoton lempparini  

Suzanne Collins: Nälkäpeli Matkijanärhi

 ♥  ♥1/2
Istuskelen kirjastossa ja odottelen, että pikkusiskoni saa läksyt tehtyä. Tilastomatematiikan kirjan avaaminen ei enää houkuta, sillä olenhan jo sitä koko päivän lukenut, tehnyt muistiinpanoja ja laskeskellut tehtäviä. Lähden kiertelemään kirjastossa ja liu'utan sormiani pitkin kirjojen selkämyksiä. Katseeni osuu Nälkäpeli-trilogian viimeiseen osaan, jota en vielä ole lukenut ja päätän avata kirjan. Saan ensimmäiset kaksi lukua luettua ja sitten onkin aika lähteä kirjastosta kohti kaverini uutta kotia. Kirjaa en kuitenkaan enää laske takaisin hyllylle vaan lainaan sen ja jatkan lukemista palattuani kotiin. Yhtäkkiä huomaan kellon olevan vartin yli kaksi yöllä ja kirja on luettu. Koska viimeksi olen lukenut melkein yhteen menoon 362 sivua paksun kirjan? Opiskelukiireiden vuoksi siitä on aikaa.

Matkijanärhi kuitenkin tempaisi minut mukaansa Katniss Everdeenin elämään ja koko tarinan ajan säilyi into selvittää, mitä tutuille hahmoille loppujen lopuksi tulee tapahtumaan. Kirjan juonenkäänteet olivat paikkapaikoin yllättäviä ja tapahtumissa eli mukana. Jos kirjaa vertaa sarjan kahteen aikaisempaan osaan, mielestäni ne olivat ehkä hieman parempia kuin tämä viimeinen osa mutta toisaalta ne kuvaavatkin jännittävää Nälkäpeliä ja tämä viimeinen kirja aikaa niiden jälkeen - joskin viimeisenkin osan tapahtumia voi kutsua peliksi, jossa kaikki ihmiset ovat mukana. Nyt vain odottelen jännittyneenä tulevaa elokuvaa!

Kim Izzo: Avioliitto Jane Austenin tapaan

  
Sain myöhäisenä syntymäpäivälahjana äidiltäni tämän kirjan ja aloitin sen lukemisen heti innokkaana. Rakastan yli kaiken Jane Austenin teoksia ja ne on luettu läpi suomeksi moneen kertaan ja osa myös englanniksi. Innokkaalle Austen-fanille kirjavalinta olikin mainio, sillä hänen tarinoidensa tuntemisesta oli hyötyä kirjaa lukiessa. Tarinaan uppoutui mukaan ja oli hauska huomata yhtäläisyyksiä Austenin teosten henkilöiden ja Izzon kirjan hahmojen välillä. Kirjan lueskelin läpi alle viikossa ja se oli mainiota iltalukemista.

Kirjan päähenkilönä toimii nelikymppinen Katherine Shaw, joka elämässä sattuneiden vastoinkäymisten ja surujen jälkeen löytää itsensä freelancer-toimittajana ja hänen tehtävänään on kirjoittaa juttu, jossa testataan Jane Austenin innoittamaa teoriaa siitä, että kannattaako tytön hankkia varakas aviomies talouden ollessa tiukilla ja turvata näin tulevaisuutensa. Pelkän jutun kirjoittamisen sijaan Kate päättää heittäytyä koko elämällään mukaan tämän ajatuksen testaamiseen ja hän yrittää löytää itselleen rikkaan aviomiehen hinnalla millä hyvänsä. Pian hän pääseekin mukaan seurapiireihin syntymäpäivälahjaksi saamansa skotlantilaisen aatelisarvon avulla ja kohtaa erilaisia sulhasehdokkaita. Löytyykö onni rahasta vai rakkaudesta, sen saat selville, kun luet tämän kirjan.

2 kommenttia:

 1. I hope that you will write in English sometimes. Kisses :)


  http://kapege23.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment! I will start to translate my writings in English. :)

   Poista