lauantai 21. maaliskuuta 2015

MMM... MUSTIKKAPIIRAKKAA



Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  • Voitele vuoka margariinilla tai voilla ja laita uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen
  • Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon myös kananmuna yhä vatkaten
  • Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään erillisessä astiassa ja lisää seos taikinan joukkoon puuhaarukalla, lusikalla tai sormin sekoitellen
  • Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunojen puoliväliin



Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna

  • Ripottele mustikat pohjan päälle
  • Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään ja kaada seos marjojen päälle
  • Kypsennä piirakkaa uunissa kahdessasadassa asteessa noin puoli tuntia kunnes pinta on hyytynyt
  • Tarjoile vanilijajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti